Съобщения за пресата

Проучване: 60% от българите се хранят в заведения  за бързо хранене няколко пъти месечно

Проучване: 60% от българите се хранят в заведения за бързо хранене няколко пъти месечно

  • Nielsen Admosphere

Само 7% от българите никога не посещават заведения за бързо хранене, 45% се хранят там поне веднъж седмично, а 14% - няколко пъти месечно. Най-често участниците в проучването избират fast food, защото според тях там се предлага вкусна храна. Други основни причини са бързото обслужване и спонтанното решение, когато са гладни. Най-големият негатив на този тип заведения е схващането на клиентите им, че храната, която предлагат, е нездравословна. Дюнер кебаб (Aladin Foods, Mimas,..), McDonald’s и KFC са сред най-популярните заведения за бързо хранене в България. Hesburger е най-големият рекламодател в сегмента от началото на годината

Прочети цялата статия

Пазаруването онлайн е редовен навик за почти половината активни в интернет българи

Пазаруването онлайн е редовен навик за почти половината активни в интернет българи

  • Nielsen Admosphere

Онлайн пазаруването става все по-популярно сред активните в интернет българи – независимо какви са продуктите, които купуват, само 7% от потребителите казват, че никога не пазаруват онлайн. Почти половината от респондентите пазаруват през интернет поне веднъж месечно. Особено в това време на продължаваща пандемия от Ковид-19, електронното пазаруване може да бъде удобен начин да се спазва социална дистанция и да се пазарува безопасно. Въпреки това само 17% от пазаруващите в интернет казват, че сега купуват онлайн повече, отколкото преди пандемията. За 7 от 10 българи, които пазаруват електронно, потребителските онлайн навици не са се променили в тези времена. Анкетираните купуват онлайн най-често дрехи, малки електроуреди и обувки. Те обикновено плащат при доставката на поръчката (лично).

Прочети цялата статия

Българите и модата: Една трета от интернет потребителите си купуват дрехи поне веднъж месечно

Българите и модата: Една трета от интернет потребителите си купуват дрехи поне веднъж месечно

  • Nielsen Admosphere

Мнозинството активни в интернет българи купуват дрехите си от магазини за дрехи; онлайн пазаруването е второто най-често споменавано място откъдето също се купуват дрехи. Пазаруваме и доста често - една трета от нас си купуват дрехи поне веднъж месечно, а 29% го правят около веднъж на 3 месеца. Най-често се отправяме към магазина, когато търсим нещо конкретно, но добра оферта или разпродажба е също добър повод да отидем на пазар. Въпреки това, дойде ли време да се отървем от дрехите, които вече не носим, рядко ги изхвърляме в обикновения боклук - по-скоро ги даряваме на някой в нужда или ги държим вкъщи за алтернативна употреба, като напр. почистване.

Прочети цялата статия

Страница: 1/20